Skip to main content
18 November 2022 07:47

Αισιόδοξη η Microsoft για τις επενδυτικές της δραστηριότητες στην Ασία

Άκρως αισιόδοξος εμφανίστηκε ο CEO της Microsoft αναφορικά με τις επενδύσεις της εταιρείας στην Κίνα και την Ινδία, αλλά και ευρύτερα στην Ασία.

Σε συνέντευξη του CNBC, ο Satya Nadella δήλωσε πως η εταιρεία βλέπει «απόλυτα θετικά το τι συμβαίνει στην Ασία» και τις επενδύσεις της σε τουλάχιστον 11 περιοχές της ηπείρου. «Είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι σε όλες αυτές τις χώρες και ειδικά στην Κίνα. Σήμερα, εργαζόμαστε κυρίως για την υποστήριξη πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κίνα και πολυεθνικών εταιρειών εκτός Κίνας», συνέχισε.

Αναφορικά με την Ινδία τόνισε πως υπάρχει μια «μαζική αγορά ανάπτυξης» μετά την έξοδο από την πανδημία και ότι «η παρουσία της Microsoft στην Ινδία αφορούσε κυρίως πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ινδία. Αλλά αυτή τείνει να αλλάξει εντελώς».

Υπενθυμίζεται, πως ο βασικός κορμός των επενδύσεων της Microsoft στην Ασία επικεντρώνεται στην ανέγερση data centers.

Κλείνοντας, αναφορικά με τον κυκεώνα απολύσεων στις μεγάλες πολυεθνικές τεχνολογίας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft παρουσιάστηκε (ξανά) αισιόδοξος σχετικά με τις δυνατότητες ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας παρόλα αυτά συγκεκριμένα για τη Microsoft δήλωσε κάπως αινιγματικά, πως είναι πολύ αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουν ότι τα λειτουργικά της έξοδα και η αύξηση των εσόδων της είναι κατά κάποιο τρόπο συμβατά, γιατί τελικά είναι «μια εταιρεία που πρέπει να διοικείται πολύ καλά».

Τεύχος 175

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ