Skip to main content
9 April 2024 06:55

Έτοιμο το Pyxis Ocean που κινείται με αιολική ενέργεια

Μια εποχή πιο πράσινης και αποτελεσματικής ναυτιλίας φαίνεται να πλησιάζει, καθώς το Pyxis Ocean, ένα αποκλειστικά τροποποιημένο φορτηγό πλοίο 43.000 τόνων ολοκληρώνει την εξάμηνη δοκιμή του στη θάλασσα, χρησιμοποιώντας για την πρόωσή του ένα συνδυασμό μιας μηχανής εσωτερικής καύσεως και αυτόματα πανιά υψηλής τεχνολογίας για να κινείται με τον άνεμο.

Ναυλωμένο από την Cargill και υπό τη διαχείριση της MC Shipping Kamsarmax, το Pyxis Ocean διαθέτει πλέον δύο WindWings που δημιουργήθηκαν από την BAR Technologies. Η μια εξάμηνη θαλάσσια δοκιμή λειτουργίας με αυτές τις προσθήκες ξεκίνησε τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, διέσχισε τον Ινδικό, τον Ειρηνικό, τον Βόρειο και Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και πέρασε το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας και το Ακρωτήριο Χορν.

Ενώ το Pyxis Ocean διαθέτει δύο WindWings, αναμένεται ότι τα περισσότερα πλοία της Kamsarmax θα φέρουν τρία WindWings, αυξάνοντας την εξοικονόμηση καυσίμων και τις εκπομπές ρύπων. Το Pyxis Ocean εξοικονομεί σχεδόν τρεις τόνους καυσίμου κάθε μέρα με μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά περίπου 11,2 τόνους (το ισοδύναμο από 480 αυτοκίνητα για την έκταση του ταξιδιού) και εξοικονόμηση περίπου 14%.

ΤΕΥΧΟΣ 485

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ