Skip to main content
13 June 2023 06:52

Έτοιμη η Team Europe για το ICC

Ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (Enisa) καλωσορίζει τη νέα Team Europe που θα διαγωνιστεί στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (ICC) που θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αποτελούμενη από δεκαεπτά συνολικά νεαρά ταλέντα, συμπεριλαμβανομένων δεκαπέντε κύριων μελών της ομάδας και δύο αναπληρωματικών μελών, η ευρωπαϊκή αποστολή θα μεταβεί στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, για να διαγωνιστεί στον ICC από τις 31 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου. Η νέα ομάδα αποτελείται από μέλη από δεκατέσσερις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες με ηλικίες που κυμαίνονται από 20-25 ετών, ενώ αριθμεί και 2 γυναίκες.

Πώς επιλέχθηκε και εκπαιδεύτηκε η ομάδα της Ευρώπης;

Ο Enisa εκπαίδευσε και αξιολόγησε τους διαγωνιζόμενους με την υποστήριξη πέντε εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, των προπονητών της Team Europe, οι οποίοι βοήθησαν στη διαδικασία επιλογής της τελικής ομάδας, και συγκεκριμένα των Sanne Maasakkers, Pedro Adão, Johannes Kadak, Benjamin Kral και Mario Polino.

Ο Enisa διοργάνωσε τέσσερα bootcamps, έναν διαδικτυακό προκριματικό αγώνα Capture The Flag (CTF) και διάφορες δραστηριότητες οικοδόμησης ομάδων κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Πενήντα πέντε υποψήφιοι από είκοσι επτά διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που οδήγησαν στην επιλογή της τελικής Team Europe.

Η τελική αντίστροφη μέτρηση για την Team Europe έχει ξεκινήσει με το τελευταίο bootcamp πριν από τον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Η ομάδα της Ευρώπης θα έχει να αντιμετωπίσει στον διαγωνισμό άλλες 7 ομάδες, που εκπροσωπούν την Αφρική, την Ασία, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Ωκεανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο κος Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε: «Ήδη πέρυσι, η Team Europe έδειξε τις μοναδικές δεξιότητες και τα ταλέντα στον κυβερνοχώρο που διαθέτουμε στην Ε.Ε. Αυτό που κάνει η ευρωπαϊκή ομάδα αποτελεί έμπνευση για όλους μας και ιδιαίτερα για τους νέους που θέλουν να ενταχθούν στον τομέα του κυβερνοχώρου. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η Ευρώπη χρειάζεται πολύ περισσότερους νέους, ταλαντούχους λάτρεις του κυβερνοχώρου, για να αντιμετωπίσει τις σημερινές και αυριανές προκλήσεις. Η Ακαδημία δεξιοτήτων κυβερνοασφάλειας της Ε.Ε. που εγκαινιάσαμε πρόσφατα θα συμβάλει στην κάλυψη αυτής της ανάγκης».

Τεύχος 304

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ