Skip to main content
22 March 2024 07:54

Έρχεται το Hackathon for Health and Wellness

Στις 20 και 21 Απρίλη θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός Καινοτομίας Hackathon for Health and Wellness Crete 2024  στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) του Ηρακλείου Κρήτης. Ο διαγωνισμός στοχεύει στην ανάδειξη καινοτόμων εφαρμογών για τη βελτίωση διαδικασιών και υπηρεσιών «Υγείας και Ευεξίας» στον Δημόσιο Τομέα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας «Hackathon for Health and Wellness Crete 2024», στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, start-ups, δημόσιοι υπάλληλοι, ερευνητικές και φοιτητικές ομάδες, αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση διαδικασιών και υπηρεσιών στον Δημόσιο Τομέα και στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε δραστηριότητες που άπτονται του τομέα εξειδίκευσης «Υγεία και Ευεξία» της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι λύσεις που θα συζητηθούν μπορεί να σχετίζονται με:

• Την ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων και αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης σε εφαρμογές διάγνωσης, θεραπείας και εκπαίδευσης στην ιατρική πράξη.

•Την πρόληψη και διαχείριση της υγείας των ηλικιωμένων.

•Έξυπνα συστήματα για την ανάπτυξη τουρισμού υγείας στην Κρήτη.

•Την αξιοποίηση του «Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας» στην υποβοήθηση της φροντίδας υγείας και την παρακολούθηση της κατάστασής της.

Για την υποβολή της συμμέτοχής σας μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Τεύχος 474

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ