Skip to main content
9 February 2022 10:48

Έρευνα Check Point: Κενό στις Πρακτικές Ασφάλειας των Οργανισμών λόγω τηλεργασίας

Η Check Point® Software Technologies Ltd έδωσε στη δημοσιότητα τα ευρήματα μιας νέας έρευνας που διεξήχθη μεταξύ 1.200 IT επαγγελματιών ασφάλειας παγκοσμίως, η οποία εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η στροφή στην τηλεργασία άλλαξε τις πρακτικές ασφάλειας των οργανισμών για τους χρήστες, τις συσκευές και την πρόσβαση. Πολλοί οργανισμοί δεν έχουν υιοθετήσει λύσεις ασφαλείας που εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή συνδεσιμότητα και ασφάλεια για τους εξ’ αποστάσεως εργαζόμενους υπαλλήλους τους, παρόλο που οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται και εξελίσσονται. Συνολικά το 2021, οι ερευνητές έχουν δει 50% περισσότερες επιθέσεις ανά εβδομάδα σε εταιρικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές της Check Point Software, υπάρχουν πέντε κρίσιμες λύσεις ασφαλείας με URL filtering και URL reputation, αδρανοποίηση και ανακατασκευή περιεχομένου (CDR), μηδενικό phishing και προστασία διαπιστευτηρίων, τις οποίες χρησιμοποιεί εξολοκλήρου μόνο το 9% των οργανισμών που συμμετείχαν στην έρευνα.

Τα βασικά ευρήματα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι:

•Το κενό ασφαλείας απομακρυσμένης πρόσβασης λόγω χρήσης προσωπικών συσκευών (70%).

•Η ανάγκη για προστασία της πρόσβασης στο διαδίκτυο με τη χρήση των πέντε μεθόδων. Είναι αξιοσημείωτο ότι το 20% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι δεν χρησιμοποιούν καμία από τις πέντε μεθόδους που αναφέρθηκαν παραπάνω.

•Η έλλειψη προστασίας από ransomware, καθώς το 26% των ερωτηθέντων δεν διαθέτει λύση για το τελικό σημείο που να μπορεί να ανιχνεύει και να σταματά αυτόματα τις επιθέσεις ransomware.

•Η ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητών τηλεφώνων: Μόνο το 12% των οργανισμών που επιτρέπουν την εταιρική πρόσβαση από φορητές συσκευές χρησιμοποιούν λύση για την άμυνα κατά των απειλών από φορητές συσκευές.

Τεύχος 5

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ