Skip to main content
24 November 2022 07:53

Έπεσε το ANT1+ στην πρώτη του μετάδοση αγώνα Mundial

Του Χάρη Ματθαίου

Όσο πλησίαζε η μέρα της έναρξης του πολυαναμενόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, γινόταν ολοένα και πιο εμφανής η δυσαρέσκεια των ποδοσφαιρόφιλων που συνειδητοποιούσαν ότι αυτή τη φορά θα έπρεπε να πληρώσουν αν ήθελαν να παρακολουθήσουν όλους τους αγώνες. Παρά τις επιφυλάξεις τους για την ποιότητα της εικόνας που μπορεί να προσφέρει ο ANT1, αρκετοί ήταν εκείνοι που πλήρωσαν τα 20 ευρώ της 6μηνης συνδρομής στην streaming πλατφόρμα ANT1+, προκειμένου να μη χάσουν κανέναν από τους αγώνες της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης που τόσα χρόνια περίμεναν. Δυστυχώς όμως, στην πρώτη κιόλας αποκλειστική μετάδοση της νεοσύστατης πλατφόρμας αντιμετώπισαν μια δυσάρεστη έκπληξη που κανένας τους (;) δε μπορούσε να φανταστεί.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 15:00 που θα ξεκινούσε η ζωντανή μετάδοση του αγώνα Αγγλία – Ιράν, το ANT1+ έπεσε! Το γεγονός αυτό απογοήτευσε το τηλεοπτικό κοινό που για πρώτη φορά στα χρονικά πλήρωσε συνδρομή για να μπορέσει να παρακολουθήσει στην τηλεόρασή του κάτι που στο παρελθόν ήταν πάντα δωρεάν. Παρά τη συγγνώμη που ζήτησε το ANT1+, που αναγκάστηκε να μεταφέρει τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα Σενεγάλη – Ολλανδία στον ελεύθερο ANT1 έως ότου λυθεί το τεχνικό πρόβλημα, η υπηρεσία κρίνεται ανεπαρκής για την κάλυψη μιας τόσο σπουδαίας διοργάνωσης. Η ποιότητα της εικόνας είναι αδικαιολόγητα χαμηλή, ενώ αυτή της on demand θέασης των αγώνων είναι εφάμιλλη αντίστοιχων της δεκαετίας του ’70! Κάτι που με μεγάλη επιείκεια χαρακτηρίζεται εντελώς απαράδεκτο για μια συνδρομητική υπηρεσία του 2022.

Συνέπεια των σοβαρών αυτών προβλημάτων είναι τελικά, η μετάδοση όλων των αναμετρήσεων στον ελεύθερο ΑΝΤ1.

Εναλλακτική λύση για όσους διαθέτουν δορυφορικούς δέκτες αποτελεί η δωρεάν θέαση μέσω του γερμανικού ZDF σε πραγματικά υψηλή ευκρίνεια, ή ακόμα και μέσω του τουρκικού TRT 4K που μεταδίδει τους αγώνες επίσης δωρεάν και μάλιστα σε απίστευτη ποιότητα εικόνας με ανάλυση Ultra HD.

Τεύχος 179

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ