Skip to main content
23 February 2022 07:53

Έξι συμβουλές της IWG για το εργασιακό τοπίο το 2022

Η International Workplace Group (IWG), πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας παγκοσµίως, προέβλεψε τις μεγάλες αλλαγές που θα συντελούνταν στον τρόπο που οι επιχειρήσεις θα οργάνωναν το εργασιακό τους περιβάλλον. «Η εργασία στο μέλλον θα γίνεται στην καρδιά των τοπικών κοινοτήτων παντού, επομένως η εστίασή μας στην IWG είναι να παρέχουμε τοπικούς χώρους εργασίας στους οποίους οι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση κοντά στο σπίτι, ανεξάρτητα από το πού ζουν», αναφέρει σε δήλωσή του ο Χρήστος Μισαηλίδης, CEO της IWG.

Οι εταιρείες πλέον δίνουν βάση στις ανθρώπινες σχέσεις, στην υπερευελιξία, στη διασπορά εργατικού δυναμικού, στην αναζωογόνηση των προαστίων, στις μετακινήσεις μερικής απασχόλησης, στην εμπειρία σχεδιασμού, στην εικονική συνεργασία, στα πράσινα μερίσματα, στα μειωμένα γενικά έξοδα και στις μετρήσεις παραγωγικότητας

Οι έξι κορυφαίες συμβουλές της IWG για το 2022:

  1. Αναγνώριση της κρίσιμης σημασίας της τεχνολογίας στον νέο κόσμο της εργασίας και απόκτηση συστημάτων που επιτρέπουν στους υπαλλήλους να εργάζονται αποτελεσματικά από όπου κι αν βρίσκονται.
  2. Προτεραιοποίηση του νέου παραδείγματος «εργασία από οπουδήποτε» για να διευρύνετε το δίκτυο προσλήψεών σας τόσο από άποψη γεωγραφίας όσο και από άποψη ποικιλομορφίας.
  3. Αφιέρωση χρόνου για πλήρη διερεύνηση πιθανών οφελών βιωσιμότητας για την κάθε επιχείρηση που σχετίζονται με την υβριδική εργασία.
  4. Επένδυση στην ευημερία των εργαζομένων και αποκόμιση μακροπρόθεσμης πίστης και παραγωγικότητας.
  5. Εξερεύνηση ευκαιριών για ευέλικτους χώρους στα προάστια, με σκοπό τη μείωση των γενικών εξόδων.
  6. Τα γραφεία και οι χώροι συνεργασίας να θεωρούνται ως χώροι δημιουργικότητας, διασκέδασης και ανθρώπινης σύνδεσης, βοηθώντας στην οικοδόμηση και διατήρηση μιας ανθεκτικής εταιρικής κουλτούρας.

Τεύχος 17

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ