Skip to main content
28 November 2022 07:51

Έντονη κυβερνητική παρουσία στο Capital Link Invest in Greece Forum

Το 24ο συνέδριο Capital Link Invest in Greece Forum με τίτλο Sustaining Growth & Investment Momentum θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022 στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το New York Stock Exchange, το Athens Stock Exchange και μεγάλες διεθνείς τράπεζες και οργανισμούς.

Το Συνέδριο θα δώσει την ευκαιρία στη διεθνή επενδυτική κοινότητα να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα, θα εστιάσει στις επενδυτικές ευκαιρίες που αναδύονται στην Ελλάδα, αλλά και στη βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει η χώρα ως επενδυτικός και επιχειρηματικός προορισμός.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα απαρτίζεται από υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, καθώς και από μεγάλους και σημαντικούς επιχειρηματίες της αγοράς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στους Αμερικάνους επενδυτές τις εξελίξεις και τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην ελληνική οικονομία, καθώς και τις ευκαιρίες του μέλλοντος. Συμμετέχουν, επίσης, υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες, οι οποίες υποστηρίζουν το Συνέδριο, καθώς και άλλοι εμπειρογνώμονες της αγοράς και εκπρόσωποι μεγάλων ελληνικών και ευρωπαϊκών οργανισμών.

Το συνέδριο θα ανοίξει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα απευθυνθεί στους επενδυτές μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος. Το Συνέδριο θα κλείσει τις εργασίες του με επίσημο δείπνο, το οποίο θα εστιάσει στους στενούς επιχειρηματικούς και πολιτικούς δεσμούς ΗΠΑ – Ελλάδας, με κυβερνητική εκπροσώπηση και από τις δυο χώρες, καθώς και παρουσία επιφανών Ελληνοαμερικανών εκλεγμένων αξιωματούχων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ (Βουλευτές και Γερουσιαστές). Στο δείπνο θα παρευρεθούν, επίσης, πλήθος επενδυτών, χρηματοοικονομικών και στελεχών επιχειρήσεων.

Αναλυτικά, η κυβέρνηση θα τιμήσει το Συνέδριο με την παρακάτω αντιπροσωπεία:

• Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός.

Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών.

• Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

• Κωνσταντίνος Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

• Θεόδωρος Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

• Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημόσιες Επενδύσεις και ΕΣΠΑ.

• Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού, Attorney-at-Law, LLM, MBA, Mediator.

• Ορέστης Καβαλάκης, Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ, Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

• Δημήτριος Τσάκωνας, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

• Μιχάλης Αργυρού, Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Υπουργείο Οικονομικών.

• Βασίλης Κοντοζαμάνης, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Υγείας.

Ακόμα, το Χρηματιστήριο Αθηνών θα εκπροσωπήσει ο κος Γιάνος Κοντόπουλος, CEO τουATHEX Group, και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η κα Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Management Board) της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (IOSCO).

Τεύχος 181

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ