Skip to main content
1 February 2022 08:51

Έκλεψε την παράσταση η Siemens στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας

Το Panorama Siemens Business Day πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου με θέμα «Οι νέες disruptive τεχνολογίες του χαρτοφυλακίου της Siemens Digital Enterprise και οι τελευταίες τάσεις στον τομέα της ενέργειας, μέσα από success stories στην αγορά της Ελλάδας». Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή με παραπάνω από 100 νέους, φοιτητές και επιχειρηματίες. Η Siemens επιδιώκει συνεργασίες με Πανεπιστήμια και την startup κοινότητα, ώστε να επικοινωνεί με νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη και ταλέντο, και να πορεύεται προς ένα μέλλον βιώσιμο και γεμάτο καινοτομία.

Ο Δρ. Βασίλειος Χατζίκος, Country Head Digital Industries, μοιράστηκε τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις κυριότερες τάσεις του Industry 4.0, με παραδείγματα όπου η Siemens συνδυάζει άψογα τον ψηφιακό με τον πραγματικό κόσμο. Ο Αργύρης Τσιγκαλής, από τον τομέα Digital Industries, παρουσίασε τις ψηφιακές λύσεις του Digital Enterprise portfolio για τη βιομηχανία, όπως το Industrial Internet of Things (IIoT) και το Industrial Edge, με ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της Κυβερνοασφάλειας. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά στο 3D show room του Additive Manufacturing Experience Center (AMEC) της Siemens, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Τσιαρέ, πιστοποιημένου ειδικού της Siemens Digital Industries για ζητήματα Additive Manufacturing. Το AMEC βρίσκεται στο Erlangen της Γερμανίας και λειτουργεί ως κέντρο δεξιοτήτων της Siemens για την Προσθετική Κατασκευή (AM), αποτελώντας ένα από τα 7 AM Hub της Siemens παγκοσμίως.

Ο Σωτήρης Καρατζούνης, από τον τομέα Smart Infrastructure, μίλησε για τα συστήματα Grid Edge και τις τεχνολογίες αιχμής της Siemens, που δίνουν λύσεις στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίζουν οι υποδομές των έξυπνων πόλεων, ενώ αναφέρθηκε και στην εξέλιξη αλλά κα την συμβολή της ηλεκτροκίνησης στις βιώσιμες πόλεις του μέλλοντος.

Το Panorama Siemens Business Day έκλεισε με την Ειρήνη Κουφάκη και τον Θωμά Μουρεζίνη, από το τμήμα HR, οι οποίοι ενέπνευσαν τους παρευρισκόμενους με τις ομιλίες τους οι οποίες είχαν ως θέμα τη δύναμη του personal branding.

Τεύχος 1

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ