Skip to main content
12 December 2023 07:52

Έδρα στο Βιετνάμ για την Nvidia

Η Nvidia επιδιώκει να δημιουργήσει έδρα στο Βιετνάμ για να αναπτύξει τη βιομηχανία ημιαγωγών της χώρας, καθώς θεωρεί τη βιετναμέζικη αγορά σημαντική, δήλωσε η κυβέρνηση του Βιετνάμ, επικαλούμενη τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής chip.

Κατά την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, δήλωσε ότι η εταιρεία θεωρεί το Βιετνάμ ως πατρίδα της και επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει ένα κέντρο στη χώρα.

Η Nvidia, η οποία έχει ήδη επενδύσει 250 εκατ. δολάρια στο Βιετνάμ, πρόκειται να συζητήσει συμφωνίες συνεργασίας στον τομέα των ημιαγωγών με βιετναμέζικες εταιρείες τεχνολογίας και φορείς, όπως ανέφερε την Παρασκευή το Reuters.

Το Βιετνάμ, το οποίο φιλοξενεί μεγάλα εργοστάσια συναρμολόγησης chip, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου της Intel παγκοσμίως, προσπαθεί να επεκταθεί στον σχεδιασμό chip και ενδεχομένως στην κατασκευή chip, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας δημιουργούν ευκαιρίες για το Βιετνάμ στον κλάδο.

Τεύχος 412

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ